Behjärtansvärd Jonas

BZfoundJonas Björkman ligger inte på latsidan precis efter tenniskarriären. Tillsammans med kompisen Måns Zelmerlöw drog han nyligen igång en padelhall i Stockholm. Sedan ett par år bedriver de båda polarna välgörenhetsverksamhet i form av skolprojekt i Afrika.

Jonas Arnesen har i sin blogg Challenge uppmärksammat ett stort pro-am-evenemang i SALK-hallen i stiftelsens regi. Herrar Björkman och Zelmerlöw hade lyckats engagera stora delar av den svenska tennisgräddan på såväl herr- som damsidan.

Tennissocietet och Växjö hör ju ihop. Från det gamla stjärngänget hade huvudpersonen Jonas engagerat Magnus Larsson.

Även på amatörsidan fanns intressant Växjöanknytning. Det var en lisa för en VTS-själ att höra Jonas´ svar på den delikata frågan, vem han bedömde som den bäste av am-spelarna. Svaret blev Peter Rejler.

Namnet Rejler är i högsta grad förknippat med en lika unik som avgörande epok i Växjötennisens historia. IK Skytten bildades 1951 i källaren i familjen Rejlers villa på Tegnérgatan. Bottenvåningen var reserverad för elkonsultföretaget Rejlers Ingenjörsbyrå, som startats av Peters farfar Gunnar. Övervåningen utgjorde familjens bostad.

Äldste sonen Jan – Peters pappa – var IK Skyttens förste ordförande, 12 år gammal vid bildandet! Jan följde så småningom i pappa Gunnars fotspår och blev vd i det starkt expanderande Rejlers AB. Den rollen plus uppdraget som koncernchef har Peter idag.

Under uppväxten i Växjö, innan familjen flyttade till Göteborg, var Peter en hyfsad junior i VTS. Vid ett besök i Strandbjörkshallen i våras berättade han om hur tennisintresset utvecklats i mogen ålder. Peter spelar nära nog dagligdags i Stockholms Tennishall och har vidare under uppmärksammade former utmanat andra vd-ar i olika idrotter.

Hur pro-am-eventet slutade förmäler inte Challenge.
– – – – –
Jan Rejlers namn finns med på anmälningslistan till den förestående träffen med Växjötennisens Vänner. Du kommer väl också. Inbjudan återfinns här. Sista anmälningsdag är 29 november. Varmt välkomna!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: