Win-win-win-projekt

Kungörandet av ”Fidde” Rosengrens delvis ändrade arbetsuppgifter i rollen som förbundskapten är veckans snackis i svensk tennis. Nyheten är, att ”Fidde” kommer att ha del i ansvaret för Elias Ymers fortsatta karriär.

Skarasonen bröt ju nyligen upp från samarbetet med spanjoren Galo Blanco. Den lösning, som ännu inte tycks vara komplett, innebär, att förbundet går in och avsätter del av ”Fiddes” tjänst för att hjälpa Elias vidare mot i första hand topp 100.

Elias är förstås en vinnare, genom att han ges förmånen att få tillgång till en tränare, som har storartade resultat av att leda toppspelare på ATP-touren att luta sig mot. Speciellt ”Fiddes” erfarenheter av att ta Jonas Björkman hela vägen från juniornivå till absolut världstopp är guld värda i den nya uppgiften.

”Fidde” är också en vinnare. Hans nya arbetsuppgifter är ett rejält och välförtjänt lyft jämfört med hans sysslor under de tre inledande åren som förbundskapten. Som DC-kapten blir livet enklare genom närheten till Elias.

Den tredje vinnaren är förbundet och svensk tennis. Att landets bäste spelare till betydande del är under förbundets vingar måste kännas mycket bra för Thomas Wallén & Co.

Som komplement till ”Fidde” diskuteras den i breda kretsar anonyme Dan Eklund, Elias´ tränare från barndomen i Skara. Infallsvinkeln är spännande men helt oprövad. Västgöten har uppenbarligen Sverigeettans fulla förtroende, och för Elias verkar trygghet ha avgörande betydelse just nu.

Elias kommer att ha sin bas i Stockholm och SALK. För tillfället är han i Växjö och Strandbjörkshallen, vilket känns inspirerande för alla som rör sig i den anrika tennisborgen. Att mötas av ett ”Tjänare Åke, hur är läget?” visar att Elias är samma trivsamma kille, som då han som junior besökte våra tävlingar tillsammans med pappa och lillebror Mikael.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: