Daniel, du är ett föredöme

I går kväll var jag vikarie för ”Askan”. Nej, VTS-klippan i receptionen var inte sjuk. Hans frånvaro hade helt andra orsaker.

Som de flesta, som känner ”Askan”, vet, finns det tre klubbar i hans hjärta vid sidan om VTS. Förutom Öster och Brynäs, som tar störst utrymme, är den tredje favoritklubben Liverpool i Premier League.

”Askan” tog tåget till Karlskrona och SHL-matchen KHK – Brynäs. Inget speciellt med det för den, som inte känner till de närmare omständigheterna. Bakgrunden är nämligen – åtminstone för oss som har följt ”Askan” sedan bsrnsben – ett strålande exempel på, hur idrotten i sina bästa stunder bygger broar.

Daniel Brodén, den genomsympatiske tennistränaren i Karlskrona, kände förstås efter otaliga besök i Strandbjörkshallen till ”Askans” Brynässympatier. Daniel tog initiativet till att bjuda in ”Askan” till ”Pinan”. Biljetter fixades enkelt genom att KTK som grannar till hockeyhallen förfogar över två biljetter per hemmamatch. Daniel reserverade Brynäsmatchens två till ”Askan” och sig själv.Inte nog med det, Karlskronatränaren fixade övernattning i tennishallen för ”Askan”.

Denna solskenshistoria har två stora vinnare. Daniel Brodén har än en gång visat sin resning som medmänniska. Att karlskroniten gör denna insats för ”Askan” understryker också, att ”Askan” spelar sina kort på bästa sätt i relationerna till våra gäster i Strandbjörkshallen.

Ibland får man uppleva den goda gemenskap, som är ett av idrottens största värden…

Annonser

One Response to Daniel, du är ett föredöme

  1. Anders Östnäs skriver:

    Hej, Åke! Skönt att det finns sådana människor i dagens annars så snöda värld! Vad vore tennisen i synnerhet och idrotten i allmänhet utan dessa humaniska och ideellt arbetande själar. Hälsning, Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: