Fortfarande tre från Småland

tabellÅrets div. 1 södra, som avslutades i helgen, innehöll hela tre Smålandslag – ett historiskt faktum. Få bedömare spådde en fortsättning, men så blev mot alla odds fallet.

VTS hade starka förhoppningar om serieseger och comeback i elitserien. Favoritskapet blev dessvärre för tungt. Avancemangschanserna försattes i seriefinalen mot ATL Lund i Strandbjörkshallen.

Skåningarna styrkte sin vinnarvärdighet genom att klara 3-3 i avslutningen mot ett Ullevi med halva DC-laget på plats. Både Markus Eriksson och Johan Brunström medverkade i Göteborgsteamet.

Tröst för tigerhjärta är, att nivåskillnaden mellan elitserien och div. 1 är mycket hög. ATL löper en betydande risk att bli strykpojke, såvida inte laget förstärks avsevärt. Fallet hade förstås varit ungefär detsamma, om VTS stått som seriesegrare.

Den glada smålandsöverraskningen är nedflyttningskandidaten Smålandsstenar, som grejade nytt kontrakt i avslutningsmatchen mot jumbon Lerum. Tabergsdalen slutade på en väntad mittplacering. Därmed blir det tre lag från de lingonröda tuvornas rike även nästa år.

Jag är övertygad om, att gamle smålandshövdingen Bengt Axelsson är nöjd i sin himmel. VTS, Tabergsdalen och Smålandsstenar är tre klubbar, som låg den oförliknelige Bengt extra varmt om hjärtat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: