Det ser bättre ut

BokningI storstäderna tycks tennisintresset vara konstant på topp över tid. I landsorten är bilden på många håll mer eller mindre annorlunda. Växjö har haft en tydlig svacka de senaste åren.

Bokningsfrekvensen på våra banor har gått ner och tillströmningen til våra aktiviteter har stagnerat. Antalet abonnemang har minskat. Ett undantag är vuxenkurserna, som har hållt ställningarna.

Dessbättre tycks en vändning kunna skönjas under andra hälften av hösten. Bilden här ovan visar bokningsschemat i söndags. De välfyllda timpositionerna för med välbehag tankarna 5-6 år eller längre tillbaka. Speciellt glädjande är den goda beläggningen i den gamla anrika A-hallen.

Vikande intresse sätter självklart jobbiga ekonomiska spår. VTS-styrelsen har tacklat problemet och vidtagit åtgärder. Mycket tyder på att ytterligare och mer drastiska ingrepp bör kunna avstyras och fokus riktas mot kärnverksamheten, tennisen.

Växjö är en expansiv kommun, som raskt närmar sig sexsiffrigt invånarantal. Bostadsbyggandet är omfattande, bl a på södra stationsområdet på bara en hård forehands avstånd från Strandbjörkshallen. Mycket talar för att den tilltalande bokningfrekvensen, som bilden illustrerar, blir ännu mer angenäm framöver.

Annonser

One Response to Det ser bättre ut

  1. Mats N skriver:

    Kul att det spelas mycket tennis! Tryck på tiderna skapar drag kring tennisen. Den optimala balansen är väl att det ändå finns timmar att spela på spontant för tex juniorer? Men vad kostar det? Runt om i Sverige är priserna tuffa för att boka en timma tennis – även för barn vilket inte är bra. Klubbar som äger sin egen anläggning kan o bör ge egna juniorer bra rabatter vid sena spontanbokningar.

    Men. Först den dag ett bokningsschema ser ut som ovan en vanlig vecka i juli o gällande utomhusspel. Ja, då är tennisen på rätt väg igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: