Inte så illa

div2I skuggan av elitserien och div. 1 kan lite uppmärksamhet kring de lägre regionerna i seriesystemet vara på sin plats. Ur VTS-synvinkel är en sådan summering inte utan positiva inslag.

Herrarnas A-lag var ju snubblande nära avancemang till elitserien. Tabellen här ovan visar slutställningen i div. 2 sydsvenska. Vårt andralag slutade alltså liksom A-laget på en fin andraplats. Efter klara vinnarna Ystad är vi knappt före bl a A-lagen i Kalmar, Karlskrona och Söndrum. VTS-laget har rakt igenom utgjorts av tennisgymnasister.

I en sydsvensk jämförelse står vi oss väl i kölvattnet efter suveräna Fair Play TK och starka Helsingborgs TK. Nästa år träffar vi dock HTK-herrarna, som trillade ur elitserien, på nytt.

Åttafaldiga SM-vinnarna VTS har ju sett bättre dagar i seriespelet, men håller alltså ställningarna hyggligt. Det finns gamla storheter, som har det betydligt värre. Sydsvenska dominanter på 60- och 70-talen som LUGI och Malmö-Bellevue – då Malmö TK – dväljs numera på undanskymd div. 3-nivå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: