Skinkdubbeln repar sig

En tävling med snart 50 år på nacken för respekt med sig. Skinkdubbeln, den unika VTS-begivenheten, har visserligen sett bättre dagar, men annandagens traditionsenliga start på den 46:e upplagan inger ändå förhoppningar.

En ökning, om än inte av jordskredskaraktär, i deltagarantalet är förhoppningsvis inledningen på ett brott i den nedåtgående trend, som rått under en följd av år. Precis som alltid genom åren, sprider de  allra flesta trevnad och gemyt på och kring banorna, så som det skall vara i juletid.

Förr ställde kreti och pleti med aldrig så blygsam tennisbakgrund upp i Skinkdubbeln. Idag sågs säkert minst 15-20 personer, som skulle kunna ge Skinkdubbeln ökat mervärde, antingen träningsspela själva eller följa tävlingen från läktaren. Välkomna att vara med i leken nästa år, Anders Thour, Alexander Lipczynski, Ulf Bergström m fl, m fl!

Hemvändande julfirare är alltid ett uppskattat inslag i Skinkdubbeln. En sådan i årets tävling är Marcus Lindstrup, som numera har sina bopålar i London. En annan  visade sig vara en ”slamkrypare” i lottningen. Bakom namnet Olof Rooth, som sorterades in i lägre kvalitetsgrupp, dolde sig Olof med det tidigare efternamnet Svensson och på sin tid duktig VTS-junior. Olof blev lottad ihop med kanonservaren Jonni Nilsson, ett par som säkert blir att räkna med.

Trist i årets tävling är Lilla Skinkdubbeln, som bara samlat åtta spelare. Av dessa är hälften ”hemvändarbarn”, av vilka två är söner till just Marcus Lindstrup. Man kan självfallet ha många funderingar kring orsaken till detta pinsamma bottenrekord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: