Kärnverksamheten i fokus, tack

Boknjul15Att äga och driva en tennisanläggning kan ha sina sidor, i synnerhet i ekonomisk snålblåst. Detta faktum har VTS-styrelsen fått erfara under verksamhetsåret 2015.

Mot den bakgrunden är bilden ovan, som illustrerar bokningen i Strandbjörkshallen så som den såg ut på eftermiddagen idag tisdag, sann njutning för öga och VTS-hjärta. Andra hälften av hösten har dessbättre visat en tydlig ökning i bokningsfrekvensen.

De åtgärder, som under uppenbarligen stor vånda har vidtagits av VTS-styrelsen under hösten, torde vara tillräckliga för att hålla VTS-skutan på stadig ekonomisk köl. Tankarna kring en äventyrlig långtidsuthyrning av en bana till annan verksamhet än tennis bör snarast avfärdas från dagordningen, så att alla resurser kan sättas in på kärnverksamheten, spelet med racket och boll och det som därtill hör.

Växjötennisen har tappat, inte bara då det gäller det kvantitetsmässiga intresset för sporten. En kvalitativ försämring är också klart märkbar. Alla goda krafter måste mobliseras för att återta en position åtminstone i närheten av där vi en gång varit.

Ekonomiska muskler behövs inte bara för att driva hallen. Framgång på banan kräver också pekuniära resurser. VTS har stolta traditioner, då det gäller sponsorsamarbete och andra resursskapande aktiviteter, traditioner som inte förmåtts hållas vid liv det senaste året. Alla goda krafter måste mobiliseras för att göra ett gott arbete såväl på som utanför banan.

Annonser

One Response to Kärnverksamheten i fokus, tack

  1. Anders Östnäs skriver:

    Hej, Åke!
    Ja, problemet är inte unikt. Vi i ATL lider av samma problem, men har i viss mån kompenserat tennisen genom att anlägga en padelbana. Den har blivit mycket populär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: