DN rena tennistidningen

Som tennisintresserad DN-läsare har man bjudits på högtidsstunder den gångna helgen. Igår handlade en och en halv sida på sportavdelningen om Johanna Larsson. Idag bereddes bröderna Ymer dubbelt så stort utrymme. Artikelförfattare i båda fallen är Nils Palmgren.

Johanna är väl etablerad på WTA-touren och vann välförtjänt sin första titel i Båstad i somras. Hon är väl värd DN:s uppmärksamhet i starten av ett nytt och spännande tävlingsår.

Tre sidor i landets största morgontidning fick inte ens våra Grand Slam-vinnare då det begav sig. Vinst i ATP-tävlingar var vardagsmat, som ibland inte gav mer än en notis i de stora drakarna.

Allt hopp i svensk herrtennis knyts till bröderna Ymer. De är naturligtvis precis som Johanna värda all uppmärksamhet. Men det är viktigt att besinna, att vägen till världstoppen inte är spikrak för någon. Resan är lång och mödosam.

Man blir betänksam, när man läser Skarabrödernas engelske agent. ”Vi ser redan de här killarna som världsstjärnor”, säger Fraser Wright bl a. Så enkelt är det förvisso inte.

Engelsmannens uttalanden balanseras dessbättre av ”Fidde” Rosengren, som ju kommer att ha en viktig roll i Elias´  utveckling i år. ”Fidde” har ju ”varit med förr” och står stadigt med båda fötterna på jorden.
– – – – –
Grattis Adam Heinonen till den fina insatsen i SALK Open!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: