Höga förväntningar

Den, som har erfarenhet av de svenska tourtävlingarna, vet att förvandlingen kan vara stor under den knappa veckan mellan anmälan och sign in. Listorna kan genomgå betydande förändringar.

Då det gäller Glimstedt Open, som spelas i Strandbjörkshallen med start på torsdag, imponerar anmälningslistorna. Förhoppningsvis är den satsning på höjd prissumma, som sponsorn – Advokatfirman Glimstedt – har gjort, en bidragande orsak till tydligt spetsad topp och ökad bredd.

Intressant är, att fler damer än herrar är anmälda. 81 namn på spinnsidan är 3 mer än antalet herrar. Utrymmet i kval- och huvudtävling är 54 spelare i vardera klassen. Ett fullt kval är inte orealistiskt.

Sedan ett antal år har Växjötävlingen samma format och prisnivå på både dam- och herrsidan, vilket inte är fallet överallt i den svenska touren. Ofta har damklassen både mindre format och lägre prissumma. Vissa har enbart herrklass.

Att flagga med namn innan sign in är verkställd, är av erfarenhet mindre intressant. Dock kan konstateras att tre landslagsspelare är anmälda. På herrsidan är Fred Simonsson, som DC-debuterade mot Danmark i höstas, högst rankad. Bland damerna återfinns Cornelia Lister och Jeanette Cabaj-Awad, som båda kommer att representera Sverige i Fed Cup i februari. Fem av de tio bästa på den färska svenska rankingen – såväl herrar som damer – är anmälda.

Sign in på onsdag blir spännande!

 

Annonser

One Response to Höga förväntningar

  1. Mats N skriver:

    Angående prispengar finns det de som länge hävdat att Sommartourens tävlingar som är SM-deltävlingar inte skulle få ha olika prissummor på dam- och herrsidan. I dagens samhälle vore det väl rätt att ge sponsorer och arrangörer valet att vara med och ha SM-status, men då erbjuda 50-50. Annars får man avstå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: