Bortfall förstås, men ändå mycket bra

En hel del avhopp mellan anmälningstidens utgång och sign in är tyvärr vardagsmat i de svenska tourtävlingarna. Glimstedt Open, som startar på torsdagen i Strandbjörkshallen, är inget undantag.

Trots ett antal strykningar är dessbättre startfälten i Glimstedt Open mycket starka. Inte minst damklassen, som har fler insignade spelare än herravdelningen, imponerar. Kvalet är nära nog fyllt och FC-uttagna Cornelia Lister är toppseedad.

Att även herrklassen är högklassig understryks av att fjolårsvinnaren och Växjöpublikens gunstling, Pablo Figueroa, blott är kvartsseddad. Den gode Pablo går mot intressante svenskrumänen Dragos Madaras i kvarten. Toppseedade är Stockholmarna Jonathan Mridha och Milos Sekulic.

Avhoppen mellan anmälan och sign in är besvärande inte bara för tävlingsledningen, som drabbas av tidsödande sorteringsjobb. Onödigt många spelare hamnar i ovisshet, huruvida de platsar i kval eller huvudtävling.

Avhopp kan förstås bero på skada eller sjukdom, dock inte i den omfattning som är legio i tourtävlingarna. En bestämd känsla är, att alltför många anmälningar är illa planerade eller av okynneskaraktär. Metoder att komma tillrätta med oskicket är dock inte självklara.

Välkomna till Strandbjörkshallen i helgen!

Annonser

3 Responses to Bortfall förstås, men ändå mycket bra

  1. Peter H skriver:

    Det går att anmäla sig utan att betala någon avgift till vinter- och sommartourerna, och du behöver inte lämna återbud utan bara struntar i sign in som sker på telefon. Självklart anmäler sig alla som har minsta lilla fundering att eventuellt spela. Sedan spelas Euro Elit ITF samtidigt och första omgången i F18 slutspelet samtidigt. När man anmäler sig till Växjö har spelaren ingen aning om vilken turnering man kommer in i eller om man blir uttagen till seriespelet. Inför obligatorisk betalning vid anmälan även på vinter- och sommartouren så blir det ordning även på,de tävlingarna.

  2. emilholmgren skriver:

    Jag tror lösningen är att man får ha x antal ” No shows” under ett kalenderår, då slipper man problemet med spelare som anmäler sig till alla VT direkt de släpps och sedan inte är på plats. Givetvis undantaget om man kan visa läkarbevis för skada etc.

  3. Mats N skriver:

    Än värre i VT i Taberg… 11 st LL i main draw?? Vad händer och varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: