Robin skrällde

Fightern Robin Thour skrällde ordentligt i andra omgången av årets högklassiga Glimstedt Open. Den överraskande segern mot andraseedade Milos Selulic var givetvis en ordentlig kick för Robin själv men också för Växjötennisen, som numera är svältfödd på framgångar av detta slag på herrsidan.

För Robin var segern lön för stor uppoffring. Mödosamt och intensivt träningsslit under lång tid fick sin välförtjänta belöning. VTS-aren agerade med bra tempo och bättre stabilitet än vad man är van att se, parat med sedvanligt kämpaslit.

Milos gjorde förstås inte sin bästa match. Robin förde efterhand befälet och visade oräddhet och självförtroende, då det drog ihop sig i avgörande set. Stockholmaren agerade förvånansvärt passivt i slutskedet.

Vinnaren Robin är värd ett stort grattis. Milos visade storhet efter det bittra nederlaget genom att komma och tacka för en bra tävling innan den tunga hemresan. En sådan gest värmer i ett luttrat tävlingsledarhjärta. Merparten spelare i motsvarande situation brukar försvinna som en oljad blixt.

Inte oväntat blev pausen inför kvartsfinalen – spelprogrammet på vintertouren är tufft – för kort för Robin. Bensinen tog slut alldeles för tidigt mot norrmannen Joakim Bjerke, normalt en betydligt enklare motståndare än Sekulic.

Välkomna till söndagens avslutning – semifinaler och finaler – av Glimstedt Open. Jag vågar utlova tennis av hög kvalité.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: