Snabbt agerat

Då Tennis Syd hade stort läger- och kurspådrag i Strandbjörkshallen i början av december, uttryckte jag min avsaknad av de tävlingsplaneringsmöten, som var legio i Småland innan regionaliseringen, för regionens tävlingsansvarige, Pontus Bergevi. Pontus är en handlingens man.

Idag var det mötesdags i Strandbjörkshallen med alla den kommande utesäsongens småländska tävlingsarrangörer inbjudna. Uppslutningen kunde ha varit bättre, men det kändes likväl mycket bra med en träff exklusivt för småländska tävlingsarrangörer.

Pontus och vapendragaren Fredrik Palm – tjänsteman på Tenbis som sköter all datateknisk hantering i det svenska tävlingsmaskineriet – presenterade utifrån inkomna sanktionsansökningar ett mycket väl genomarbetat program. Till skillnad från förhållandena på den mer amatörmässiga smålandstiden var det bara att lägga förslaget till handlingarna.

Utrymme gavs förstås för diskussion och synpunkter kring de nya tävlingsformer, som är under införande. Kvällens hetades känslor blossade upp, då Pontus väckte frågan om RM-tävlingarnas vara eller inte vara. Inga röster höjdes för att skrota RM men åtskilliga för ett bevarande.
– – – – –
I en jätteregion som Tennis Syd – geografiskt sett – är det förstås klokt, att då och då dela upp som fallet var idag i Växjö. Likväl måste man hylla Pelle Lager, som tog sig de 18 milen från Västervik, regionens nordostligaste utpost, tur och retur i den bistra vinterkylan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: