Linnéatouren, kan det vara något?

Två nyligen avverkade småländska tävlingar väcker funderingar. Jag tänker på Raiskio Cup i Oskarshamn och RC Open i Jönköpng.

Oskarshamnstävlingen gick – olyckligt nog kan man tycka – samtidigt som Glimstedt Open. 12 500 kr vardera i herr- och damsingel är inga dåliga prispengar i en tävling utanför Vintertouren. I Racketcentrum – även där vid sidan om Vintertouren – spelade man om ett attraktivt wild card till kvalet i den challengertävling, som skall genomföras i tändsticksstaden.

Tanken, som slår mig, är att en serie tävlingar på en nivå lägre än Vintertouren kanske kan utgöra en injektion i svensk tennis. Det mellanskikt av spelare, som i alltför stor utsträckning och alldeles för tidigt lämnar tävlingstennisen – de som i gamla tider hade varit klass 3-spelare – skulle få ett incitament att fortsätta. Juniorer, som har svårt att hävda sig på tournivå, skulle få ett tilltalande alternativ.

Ett intressant projekt skulle vara att försöksvis starta en småländsk tour på nivån under Vintertouren. Prispengar från minst 5 00 kr för både herrar och damer kan förslagsvis vara en utgångspunkt.

Förutom tävlingarna i Oskarshamn och Jönköping har vi i VTS en presumtiv sponsor, som kan gå in i en ny tävling på denna nivå. Vidare finns etablerade tävlingar som t ex Tabergsdalen Indoor och CA Fastigheter Cup i Kalmar med herr- och damklasser, lämpliga att ingå i en samordnad tour med förslagsvis arbetsnamnet Linnéatouren.

Vad säger ni i de nämnda klubbarna och andra intresserade tävlingsarrangörer i det anrika Tennissmåland? Kan en början till en Vintertouren light i den småländska landskapsblommans namn vara något?

Annonser

5 Responses to Linnéatouren, kan det vara något?

 1. Henrik Wallensten skriver:

  Det finns redan! Smålandstouren har spelats sedan början av 2000-talet. Det är 5-6 klubbar som har deltävlingar och sedan ett Masters i slutet av Januari varje år: http://www5.idrottonline.se/GislavedsTK-Tennis/Tavling/Smalandstourenopen2015/

  • Åke Magnusson skriver:

   Jag är väl medveten om Smålandstouren, därav mitt namnförslag Linnéatouren. Min tanke är, som framgår av inlägget, en tour på nivå mellan Vintertouren och Smålandstouren och med prispengar.

 2. Sten skriver:

  Då bör du nog skriva att ditt förslag är en kopia på ett redan existerande upplägg i Småland.

 3. Eric Löf skriver:

  Det låter som en bra idé! Men mitt förslag är att man måste då införa en maxpoäng t.ex. max 300poäng?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: