Jaget före laget

Sverige spelar i dagarna Fed Cup i Israel – utan vår största namn internationellt, Johanna Larsson. Vår enda topp 100-spelare alla kategorier sätter jaget före laget och är hemma i Helsingborg och tränar.

För det unga och oerfarna svenska teamet ser det mycket illa ut efter oväntad inledningsförlust mot Portugal. Om det inte blir storskräll mot Ukraina idag, väntar ödesmättad nedflyttningsmatch till div. 2. Med Johanna i laget hade scenförändringen förmodligen varit total.

På den svenska storhetstiden i Davis Cup var det viktigt för alla spelare att platsa in i det blågula DC-laget, inte bara för att få äran att representera Sverige. Rent personligt var DC-veckan en perfekt tränings- och uppladdningsvecka, vilket ofta återspeglades i goda resultat på ATP-touren efteråt.

FC-veckan i Israel hade väl för Johanna Larsson varit en utmärkt blandning av träning, umgänge med laget och tämligen behaglig matchning. I dagens DN motiverar Sverigeetttan varför hon nobbar FC-laget.

Annonser

2 Responses to Jaget före laget

  1. Mange skriver:

    Tycker det är konstigt att Johan Sjögren har kritiserat Johanna så mycket som han gjort. Robert Lindstedt har väl om jag kommer ihåg satt ” jaget före laget 2-3 ggr” . Han har t.o.m fått fördelen att om han åkte ut i sin turnering så fick han komma och spela Davis Cup och då skulle någon uttagen stiga åt sidan med Sjögrens och Rosengrens goda minne. ( ingen kritik då) Nej för svensk tennis bästa vore det bästa om Sjögren börjar syssla med något annat än tennis för där har han inte mycket rätt.

  2. Peter H skriver:

    Johanna Larsson är familjens absolut största idol inom tennissverige. Vi försöker inte missa en match när hon spelar på hemmaplan. Oavsett beslutet hon nu gjorde kommer vi även i framtiden vara hennes fans. Beslutet skickar ändå helt fel signaler till våra yngre spelare runt om i landet, och bidrar absolut inte till att föra tennisen framåt i Sverige. Man skall alltid försöka spela för sitt land i alla lägen om det verkligen går. Nu hoppas jag förbundet låter Johanna vara och även i fortsättningen satsar på yngre spelare, även om det innebär att Sverige får ett sämre slagkraftigt lag på pappret. Tack för tiden i landslaget Johanna, och lycka till i framtiden med din egna karriär som individuell tennisspelare. Hoppas vi syns igen till sommaren i Båstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: