Vi hänger med i förnyelsen

KKS-cupen – i fjol introducerad som Södracupen – är Växjö TS´ svar på Svenska Tennisförbundets önskan om alternativa tävlingsformer för juniorer. Inledningen, som omfattade tävling både vår och höst, var lite avvaktande.

I år har vi, då anmälningstiden för 14- och 16-årsklasserna ännu inte gått ut, runt 100 deltagare från ett 25-tal klubbar. För en ännu inte etablerad tävlingsvariant är detta en prydlig siffra. Nästa söndag, 21 februari, då det är dags för 12-åringarna, blir det maxat i Strandbjörkshallen med spel även i A-hallen.

Spelformen innebär nämligen många matcher för alla spelare. Poolspel är legio i alla klasser. Ett nyskapande inslag är, att varje klass skall genomföras på en (1) speldag, som förstås blir intensiv och förhoppningsvis givande.

För att klara dessa för arrangören tuffa villkor, måste givetvis matcherna förkortas. Matchformatet blir bäst av tre set med tiebreak vid 4-4 och med eventuellt skiljeset i form av ett matchtiebreak till 10.

10- och 12-åringarna spelar 20 och 21 februari. 14- och 16-åringarna intar Strandbjörkshallen 27 och 28 februari. Välkomna att följa en annorlunda tävlingsform!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: