Vi går i bräschen

Växjö TS har ju, precis som svensk tennis i stort, sett bättre dagar, då det gäller framgång på banan. Men vi hänger ändå med bra i utvecklingen i vissa avseenden. I mitt senaste inlägg belyste jag, att VTS är med på tåget, då det gäller att lansera alternativa spelformer för juniorer.

Idag tar Jonas Arnesen i sin blogg och även i SvD upp den ojämlikhet, som råder och länge har rått i svensk tennis, då det gäller prspengar. Jonas har bl a tittat på prissummorna i den förestående sommartouren och finner en besvärande obalans. Denna kritik har vi ingen anledning att ta åt oss i VTS.

Vår generöse sponsor, Advokatfirman Glimstedt, ser sedan ett antal år bakåt till, att förutsättningarna är likvärdiga i herr- och damklasserna. Därtill har man från och med i år spätt på prispotten till supernivå, 30 000 kr per klass.

Årets inomhustävling bar syn för sägen, att satsningen är riktig och välmotiverad. Vi hade hög nivå i båda klasserna – kanske den bästa i hel vintertouren – och därtill faktiskt fler anmälda och insignade tjejer än killar.

Annonser

3 Responses to Vi går i bräschen

 1. Mats N skriver:

  Vad gäller sommartouren så handlar det ju om SM-deltävlingar och då borde även RF ha synpunkter på ojämlikheten? Arnesen är däremot knappast först med att påpeka dessa brister, frågan är lyft både internt och externt tidigare, men utan åtgärd.

  Tyvärr råder en feghet mot arrangörer då man vill ha dem kvar men flera lever inte upp till förväntningarna. Hur många promotar ens sin egen tävling på sin egen hemsida och går det där hitta en lottning eller spelschema? Jobbar man mot media? Hur ser arrangemangen ut i övrigt?

 2. Jonas Arnesen skriver:

  Hej Åke!
  Vill bara tillägga att jag skrev om skillnaden på svenska touren, alltså inte bara sommartouren. Påpekar det för den som inte får mina angivna summor att stämma om de tittar till enbart sommartouren.
  Mvh
  Jonas

 3. Helmersson skriver:

  Bra Åke att ni satsar på alternativa spelformer för barn och ungdomar samt att hallen fylls med tävlingar. Bra anordnade tävlingar samt bra förutsättningar för barn och ungdomar borde vara de främsta prioriteringen i svenska tennishallar.

  Hur är det egentligen på andra sidan sjön i hallen som numera ligger där. Fanatiskt fin hall, men det viktigaste är såklart vad som finns i hallen och vad den används för. Direktörernas tennistimmar eller att glänsa och visa upp sig med några elitspelare varannan vecka, är inte något som bygger svensk tennis. Att bygga svensk tennis handlar om arbete för sporten på golvet och att prioritera barn och ungdomars spel. Det borde såklart vara främsta prioriteringen i alla svenska tennishallar.

  Kör de f.d. tennisstjärnorna träning för juniorer i Växjö och tävlingar i sin hall, känner du till det Åke?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: