Trivsamt Wilson Tour-möte

Det kändes bra att efter ett års bortavaro komma tillbaka till det årliga kick off-mötet rörande Wilson Junior Tour, där bl a Strandbjörksspelen ingår. De båda Tennis Syd-generalerna Pontus Bergevi och Christer Sjöö har en imponerande förmåga att under trivsamma former plocka fram konstruktiva synpunkter hos de inbjudna klubbrepresentanterna.

De yngsta och de äldsta stod i fokus på torsdagen i Båstad. 12-åringarna är ju i stor utsträckning bakbundna av RF:s riktlinjer rörande elitstasning i unga år. Slutspelet för åldersgruppen måste t ex tas bort i årets tour.

Frågan huruvida 12-årsklassen skall vara kvar i touren inställer sig. Ett intressant förslag gick ut på att låta klassen vara kvar utan poängberäkning men med ett attraktivt alternativt slutspel. Förslagsställaren menade, att alla, som deltagit i någon tourtävling skall ha rätt att anmäla sig. Alltså, ungefär som den alternativa 12-årstävling, som kommer att spelas i samband med JSM i Göteborg.

Problemområde två är 18-årsklassen, som tenderar att locka allt färre deltagare. Ett alternativ var, att vidga till en 21-årsklass, en variant som prövats med viss framgång i somliga nationella tävlingar.

Ett ytterligare problem i sammanhanget var, att Wilson-representanten Johan Andersson signalerade, att den generöse sponsorn från nästa år kommer att profilera sin marknadsföring med tyngdpunkt på åldersgrupperna 12 – 16 år. Inriktningen är internationellt dirigerad. Touren kan alltså i värsta fall halveras.
– – – – –
Då anmälningstiden för de äldra klasserna i KKC-cupen gick u igår, landade det totala deltagarantalet på 108, en glädjande siffra. Mycket mer kan vi inte ta emot.

Annonser

2 Responses to Trivsamt Wilson Tour-möte

 1. Mats N skriver:

  Så sponsorer går i otakt med den forskning RF och SvTF lutar sig mot!?
  Och apropå sponsorer och samarbeten – hur går det på central nivå? SEB har avbrutit? Gäller VW-avtalet än? Har klubbarna några bollavtal att luta sig mot?
  Vem kommer att vilja gå in och stötta svensk tennis? Och hur?

  • Gunnar S skriver:

   Synd om 2004:orna som ”drabbas” av ett ”mellanår” om Wilson först från och med nästa år vill spetsa till det i åldersspannet 12-16.

   Wilson Tour tappar ju sin vitala betydelse för barnen födda 2004 under 2016. Varför tas inte 12-årsklassen bort helt och hållet från Wilson Tour om det ändå inte tillhandahålls något slutspel? Tourens tävlingar blir ju ”vilka tävlingar som helst” i denna åldersklass under 2016.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: