Pigga tillskott från environgerna

Som en fläkt från den gamla goda tiden! Ett gäng tjejer och unge Victor Björkqvist har valt att bli inkorporerade i VTS-verksamheten efter att ha fått sin första tennisuppfostran i Alvesta. Vadå, inget konstigt med det kan tyckas. Jonas Björkman kom ju från Alvesta och Mats Wilander ”nästan” därifrån.

Det som gläder ett luttrat tennishjärta, förutom gängets alltid trevliga uppträdande, är deras sätt att träna på egen hand. Ofta, som t ex nu på sportlovet, bokas 2-3 banor på juniorkort och gänget kompletteras inte sällan med en och annan från början VTS-uppfostrad jämnårig. Linus Magnusson, som slagit sina första forehands i Tingsryd och vars kvicka fötter gjorde intryck på ”Fidde” Rosengren, syns också i gruppen.

Spelet kommer igång, i regel organiserat av någon inblandad förälder. Tempo, koncentration och framför allt spelglädje utmärker de ungas agerande. Jag är övertygad om att ett pass av denna typ i många avseenden ger mycket mer än en tränarledd gruppträning.

Varför tycks det så självklart för gänget från järnvägsknuten i väster men inte för många VTS-uppfostrade juniorer att på det rätta och enklaste sättet upptäcka tennisspelets mysterier? Många hävdar, att dagens ungdom inte klarar av eget spel. Så är uppenbarligen inte fallet.

Följdfrågor som inställer sig: Är Tennissverige alltför tränartätt? Är det rätt använda resurser, att ha tränare på nära nog all juniorverksamhet? Jag är beredd ,att svara  ja på den första frågan och nej på den andra.

Annonser

4 Responses to Pigga tillskott från environgerna

 1. Mats N skriver:

  Det är länge sedan men det stämmer fortfarande och är ganska välfångat. Det var något som jag läste i en artikel i ett programblad:

  ”Dagens juniorer – tävlar för mycket – tränar för mycket – men spelar för lite…”

 2. Förälder skriver:

  Hela inlägget känns som ett stort hån mot VTS-juniorerna. Självklart ”spontantränar” även VTS-juniorerna, men det har inte du koll på Åke, eftersom de flesta väljer att spela i Södras hall istället. Tror man hellre väljer att träna i en hall som är varm och bland människor som bemöter en på ett bra sätt. Det har verkligen skett en ökan bland VTS-juniorer borta på södra de senaste månaderna, undra vad det beror på Åke????

 3. Åke Magnusson skriver:

  Somliga läser mina inlägg som en viss potentat läser bibeln. Jag menar inget annat än att det nämnda sättet att träna själv är föredömligt. Om liknande verksamhet förekommer i Södrahallen är naturligtvis det också bra. ”Förälder” bör dock förstå, att det av lätt insedda skäl har gått mig förbi.

  • Förälder skriver:

   Om du menar att träna själv är föredömligt så skriv det då. Häng inte ut ”dina egna” juniorer. Nä Åke, lägg ner allt du håller på med!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: