Storstilat, Adam!

XL1Juniorframgångar på pojksidan i de större sammanhangen har vi varit svältfödda på en tid i VTS. Därför känns Adam Heinonens dunderskräll i XL-Bygg Open i Trollbäcken minst sagt välkommen.

Den oseedade VTS-aren gick och vann hela Tennis Europe-tävlingen efter att ha förpassat den ena favoriten efter den andra till läktarplats. Ingen annan svensk nådde längre än till kvarten.

Mest imponerar semifinalvinsten i tre set över toppseedade ryssen Daniel Ibragimov, som är högt rankad på Tennis Europe-listan. Även epilogen mot polacken Jasza Szajrych (t v på bilden) gick över tre set, och precis som i semifinalen vände den 14-årige VTS-aren efter att ha tappat första set. Imponerande!

Att Adam är en särdeles spelbegåvning med ett stort spel i sig, har många erfarna tennismänniskor, som följt honom, länge haft klart för sig. Men att det svåra spel, som är Adams kännemärke, redan bär frukt i de finaste sammanhangen är extra glädjande.

Grattis, Adam och lycka till i Kungens Kanna, som blir en ännu svårare uppgift!

Annonser

One Response to Storstilat, Adam!

 1. Mats N skriver:

  Hoppas att han har kul med sin tennis och att han och hans omgivning inte tar resultaten på för stort allvar. Såg Arnesen och Billing i samspråk i Challenge och blir fundersam. Vad gäller?
  Besökte själv KLTK:s tävling för ett par år sedan och blev superimponerad över organisation och upplägg men samtidigt beklämd över alla dessa barns påklistrade divighet, föräldrars allvar, coachernas förmaningstal och haussen som kändes ganska osund.
  Tycker de flesta som uttalar sig i svensk tennis famlar efter argument och bevis på ett märkligt sätt. Visst, många av våra forna storstjärnor dominerade sin juniorscen nationellt och även i Europa men det fanns så otroligt många andra som hävdade sig bra tex som 14-åringar – utan att ha lämnat sitt landskap… Men det går inte längre, säger då någon. Tills motsatsen är bevisad hävdar jag motsatsen. Det jag hoppas av hela mitt hjärta – bara för att visa att det finns olika vägar och upplägg (som inte ens är ett upplägg) – det är att nästa svenske stjärna har en annorlunda bakgrund.
  Nej, jag menar inte att det skall vara invandrarbakgrund. Han eller hon får gärna heta Svensson i efternamn, vara uppväxt på landet, spelat 1-2 andra idrotter till 14-15 år, inte varit rankad topp 10 i Sverige före 16-års ålder, åkt till USA och tagit en examen, och inte bli dubbelspecialist…
  KLTK anses ju vara en svensk storklubb, ett föredöme och säkert en klubb som genom åren uttalat satsat på elit även om de säkert hävdat att även bredden får plats. Och visst har klubben fina framgångar på juniorsidan, har flera proffs som representerat dem men faktum är att jag bara kan ta fram Henrik Holm som ett exempel på en spelare med stor del av sin tennisfostran i klubben, som tagit sig hela vägen till den absoluta världstoppen. Vad säger det?
  Sen vore det kul att höra dina funderingar Åke om VTS. En klubb som fostrade massor av duktiga spelare, såväl egna som inflyttade, har VTS gått samma öde till mötes som Svensk Tennis i stort? Vad är i så fall dina funderingar kring vad som hänt? Hur många ETA och ITF-tävlingar som arrangeras i landet, hur många akademier som erbjuds, så är det i klubben det till en början skall hända?!
  Vad har hänt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: