En föga minnesvärd lördag

Den vecka, som snart är över, har inte varit särskilt uppåt för svensk tennis. På tre fronter tornar orosmoln upp sig.

Att Ryssland skulle bli en hopplös uppgift i Davis Cup var väntat. Däremot var det otippat, att kampen borta i Kazan skulle vara avgjord redan efter två speldagar. Det svenska dubbelparet Johan Brunström/Robert Lindstedt gick till verket med en prydlig 7-0-statistik i DC-sammanhang, en segersvit som bröts av det ryska paret Donskoy/Kravchuk. Trean och fyran i det ryska laget vann i raka set.

I Jönköping var det efterlängtad nypremiär för Challengertävling på svensk mark. Glädjande i sig förstås, men med ett kval innehållande sju vakanser. Visserligen upptog kvallottningen gott om svenska spelare, men att inte ta chansen att pröva sina vingar, när dörren står öppen för att testa i större sammanhang, är illavarslande.

Anrika Kungens Kanna och Drottningens Pris samlar Europaeliten bland 14-åringar. För svenskt vidkommande var tävlingen ett svidande bevis på, att vi är på efterkälken. VTS-aren Adam Heinonen var ett stort glädjeämne och ende svensk att nå tredje omgången. På flicksidan noterades en ynka vinst.

Annonser

One Response to En föga minnesvärd lördag

  1. Carl skriver:

    Ja..det har ar bara borja pa Svensk tennis 2.0..Ingen elitsatsning i unga ar…Ingen press..ha roligt o skoj.lek..blottade lite coachledning…lek i andra sorter ocksa..Riksidrittsfoebundets o Fiddes filosofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: