Inte det man trodde

Skulle hon avslöja, att karriären är över? Många trodde, när det aviserades, att Maria Sjarapova kallat till presskonferens, att den efterhängset skadedrabbade megastjärnan skulle meddela, att hon drar sig tillbaka.

Nej, spekulationerna var helt fel. Istället skakas hela idrottsvärlden av Sjarapovas avslöjande, att hon åkt fast för dopning. Ryskan har tagit meldonium, samma substans som svensketiopiska friidrottaren Abeba Aregawi åkte dit för i förra veckan.

Det enda försonande i sammanhanget är, att Sjarapova rakryggat står för sitt ödesdigra misstag. Icke desto mindre är det i allra högsta grad anmärkningsvärt, att varken hon eller någon enda i den stora staben runt omkring henne observerat, att preparatet dopningsklassades vid årsskiftet.

Idrotten skakas just nu av, att det ena dopningsfallet efter det andra med storstjärnor inblandade avslöjas. Att Sjarapova åker dit, drabbar tennisen hårt. Massor av unga tennistjejer runt om i världen, som haft ryskan som idol, tillhör de desillusionerade.

Det är naturligtvis naivt att tro, att Sjarapova är ensam inom tennisen i den smutsiga hanteringen.  Ledstjärnan ”rent spel” är dessvärre en illusion i modern toppidrott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: