Rätt satsat

Äntligen sa somliga. Inget för dagens nivå i svensk tennis sa andra.

När den första challengertävlingen efter 20 års väntan är igång på svensk mark, kan man att konstatera, att olyckskorparna hade fel. Tävlingen i Jönköping är redan en svensk succé.

Tre svenskar framme i andra omgången är ett riktigt fint facit så här långt. Huruvida Elias Ymer har återhämtat sig fullt ut från sjukdomsbekymren kommer de närmaste dagarna att utvisa. Sverigeettan har hur som helst klarat av den första rundan.

Att Isak Arvidsson och Patrik Rosenholm också återfinns bland de 16 sista är välkommen svensk bonus, dessutom med mersmak. Förutom den nämnda trion hade Fred Simonsson matchboll i kvalfinalen.

Skadeförföljde Rosenholms avancemang den långa vägen via kval imponerar. Patrik tvingades vara borta från tävlingsarenorna stora delar av fjolåret.

Arvidsson förvaltade sitt wild card på bästa sätt. Vinsten mot den excentriske tysken Dustin Brown måste vara Isaks främsta skalp hittills. Brown, som blandar och ger på ett märkligt sätt oavsett motstånd, var andraseedad i tävlingen.

Framgångarna i Jönköping är särskilt välkomna mot bakgrund av den motiga inledningen på året, som de bästa svenska herrarna haft. Ytterligare en challenger i Båstad i sommar känns helt rätt.

 

Annonser

2 Responses to Rätt satsat

  1. Mats N skriver:

    Mersmaken vad gäller Simonsson gällde dock en kvalfinal. Windahls avslutande 90 minuter var även det mumma och en försmak av vad som komma skall? Rosenholm spelar sitt livs bästa tennis och Isak är bättre än vad många tror. Tänker alltid på alla duktiga 92:or och tänk att det skulle bli Arvidsson som blev bäst? Kan vi lära oss något av det när vi nu tittar på 02:or eller 2002:or? Vad tittar vi på när vi försöker identifiera ”talang”

    För mer info se http://www.rcopen.se

  2. Mats N skriver:

    Menar 2012:or som en del redan drillar hårt?! ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: