Länge leve SweTennis

Jag har till och från uttryckt min uppskattning av Jönköpingsbaserade SweTennis. Ett färskt inlägg, signerat Henrik Gustavsson, med rubriken ”Dags att lägga ner SwetTennis?” gör mig bekymrad.

SweTennis står för en synnerligen ambitiös bevakning av svensk tennis på både internationell som inhemsk elitnivå, såväl seniorer som juniorer. Dessutom kryddar man sidans attraktionskraft genom att då och då servera intressanta inlägg av kvalificerade gästskribenter.

SweTennis produceras på helt ideella grunder. Skälet till att man överväger att sluta, är så enkelt som tidsbrist. Tre personer sköter den dagliga bevakningen på sin lediga tid. Uppföljningen är minutiöst pålitlig. Den kommersiella vinningen däremot är så här långt försumbar.

Självklart finns det gränser för hur stort ideellt engagemang man kan lägga ner på ett projekt. Ibland kan det kännas tungt, som det säkert gör för SweTennis-gänget efter en mastodontinsats i samband med challengertävlingen hemma i Jönköping.

Alla, som är engagerade i tennis i Sverige borde ägna en tanke åt vikten av att ha tillgång till en så kvalificerad plattform som SweTennis. En och annan borde också kunna komma med en ljus idé om hjälp till överlevnad.

Låt oss hoppas att ryktet om SweTennis´ död är betydligt överdrivet för att travestera Mark Twain.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: