RM-summering

Två helger med RM för 12- och 14-åringar, som egentligen inte är RM, ger anledning till reflexioner. Hur står det till hos oss i VTS? Hur är läget i regionsdelen Småland/Blekinge?

Sju singeltitlar fördelades mellan sex klubbar. VTS var den enda, som fick med sig två vinnare. Därtill var 12-årspojkarnas A-final en ren hemmauppgörelse mellan Max Eriksson och Victor Björkqvist, två bollbegåvade framtidslöften.

Bland 14-årstjejerna infriade Emma Jeppsson förväntningarna och vann dubbelt. Vidare visade Stina Arvidsson och Wilma Eriksson framfötter bland 12-åringarna. På flicksidan får vi dessutom förstärkning från utesäsongen av ett knippe Alvestatjejer.

Deltagarsiffran, 77 spelare totalt, imponerar inte. Starka fästen som t ex VTS, Karlskrona, Kalmar, Tabergsdalen, Vetlanda och Värnamo är hyggligt eller bra representerade. Däremot är det alarmerande – Kalmar undantaget – om man blickar åt öster. Västervik, Vimmerby och Oskarshamn lyser helt med sin frånvaro.

Glädjande är att en titel gick till Gislaved genom Arvid Djuräng. Västboklubben har inte funnits på kartan, sedan Göran Torpel vann ett JDM i Växjö på sent 50-tal. På tenniskartan är Blekinge numera inte bara Karlskrona. Även Ronneby och Karlshamn hade deltagare i Strandbjörkshallen.

Annonser

One Response to RM-summering

  1. Ola H skriver:

    77 spelare hade väl Småland i ett motsvarande DM för 25 år sen!?

    Här har vi anledningen till att svensk tennis stagnerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: