Vi låter oss inte manipuleras

”Vi är övertygade om att vi tillsammans har möjligheten att skapa en mycket rolig och spännande resa för våra medlemmar, en resa som med råge kommer att överträffa en höjning av medlemsavgiften med 1 krona och 40 öre per snittmedlem och månad”

Det är förbundsordföranden Thomas Wallén, som uttrycker sig så här på tennis.se under rubriken ”Därför vill vi höja medlemsavgiften”. Först när intäktsökningen på ungefär 1,7 miljoner kronor klubbats, skall bestämmas hur den skall användas.

Att slå ut årsavgiften per månad är ett simpelt sätt att försöka manipulera klubbar och medlemmar. Varför inte gå hela vägen och räkna ner höjningen till per dag-nivå? Då blir det knappt 6 öre! Nej, den här sortens matematik imponerar inte på ekonomiskt lagda smålänningar.

En olycksfallsförsäkring, vid sidan om den som redan finns för tävlingsspelare, tycks vara det enda som tillkommer för den enskilde medlemmen. Detta är knappast något som tennissverige ropar efter

Faktum kvarstår. För oss i VTS blir det – om höjningen blir densamma i Tennis Syd – en upptaxering på cirka 35 000 kr och därmed en faktura på bortemot 100 000 kr. Det handlar alltså om ett långt ifrån försumbart belopp. Oavsett hur man räknar över tid rör det sig om en höjning på drygt 50%.

Den rimliga tågordningen är, som Fair Play TK tydligt påpekat, att börja med att fastställa verksamhetsplanen för 2017 – 2019. Först därefter är det dags att diskutera eventuell avgiftshöjning.

 

Annonser

One Response to Vi låter oss inte manipuleras

  1. Mats N skriver:

    Otroligt fascinerande att man inte lyckas komma till samförstånd och att det fortsatt råder sådan oenighet om vad och hur saker skall drivas… Trist!

    Jag tänker inte komma med någon exakt lösning eller ge någon mer rätt än någon annan men det är klart att med tanke på de senaste årens satsningar som fallit mer än platt och kostat ett antal miljoner så är självfallet tennissverige brända över att ha gett sin förbundsstyrelse mandat. Jag tänker på hemskheter som ”Min Tennis” (någon som minns?) och Traveas-projektet, som båda gav noll och intet. Väntar alljämnt på att någon som var med och drev igenom dessa cancersvulster kliver fram och ber om ursäkt, alternativt förklarar hur man tänkte… Förstår tvekan ute i klubbar i att ge styrelsen pengar utan att veta vad som skall göras men ibland måste man våga?

    För övrigt noterar jag att svt åter igen svalt Carnelloprojektet med hull och hår helt oreserverat i programserien ”framtidens stjärnor”. Dags för en anmälan om barnmisshandel eller är det för sent när någon är 15 år? Hemska tanke om tittare tror att det är så vi jobbar inom Svensk Tennis? Agerar någon från förbundet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: