Lyssna på rörelsen!

Som om det inte vore nog med kraftigt höjda medlemsavgifter. Överheten, Svenska Tennisförbundet, håller utan att fråga fotfolket på att köpa in ett nytt tävlingsadministrativt system, som rimligen åsamkar gräsrötterna, i detta fall de klubbar som arrangerar tävlingar,  icke obetydliga investeringskostnader.

En bekymrad Jonas Nordgren, tillsammans med parhästen ”Micke” Andersson skapare av publiceringsverktyget TenTour Online, informerade mig om vad, som är på gång och om konsekvenserna för deras företag Primesite. Satsningen på TenTour Online har varit så omfattande, att företagets existens är i fara.

Förbundet har för avsikt, att ersätta TenTour och TenTour Online med ett holländskt system. Den stundande förändringen har, mig veterligt, inte föregåtts av någon undersökning av hur användarna ser på hur de nuvarande verktygen fungerar.

Själv har jag varit med på nästan hela resan från det Johan Gunnarsson lanserade TenTour. Av de tre utvecklarna har Johan bred tenniserfarenhet, medan Jonas och ”Micke” kom in ”från sidan”. Båda har lärt sig tennisadministration på ett imponerande sätt, varit lyhörda för synpunkter och önskemål.  Supportnivån har varit hög.

Enligt min uppfattning har de utvecklat TenTour Online till en väl fungerande plattform för att snabbt och enkelt kunna publicera allt som behövs runt arrangerande av sanktionerade svenska tävlingar. Jag ser inga skäl att byta.

Jag vet, att det finns kritik mot en och annan funktion i själva programmet TenTour. Att göra hela kedjan webbaserad är t ex ett starkt önskemål, som den Växjöbaserade trion säkerligen fixar, om den får fortsatt förtroende.

Johan, Jonas och ”Micke” har betytt mycket för utvecklingen av administrationen kring svensk tävlingstennis under ungefär ett decennium. Att bara släng ut dem – till råga på allt utan att ordentligt lyssna in gräsrötternas synpunkter – känns taktlöst och känslokallt.

”Lyssna på rörelsen”,Tage Erlanders kloka råd till sin efterträdare Olof Palme, känns motiverat även i detta sammanhang liksom i frågan om höjda medlemsavgifter.

 

Annonser

3 Responses to Lyssna på rörelsen!

 1. Mats N skriver:

  Är verkligen tentour så bra? Huruvida det är undersökt vad anvlandare tycker låter jag va osagt, men vad ska man tycka om ett monopol!?
  Problemet är ju även att vi inte äger vårt eget tennissystem. Tentour har haft sina annonsörer o samarbeten. Tävlingsintresserade har navigerat direkt till denna sida o inte via tennis.se vilket är ett problem för förbundet som missar många klick o besökare som även är en kommersiell möjlighet.

  Hasta nu inte fram ngt – gör en bred kravanalys – snegla på andra idrotter o deras system. Gör sen en noggrann upphandling.

  Äntligen!

  Man kan även undra om den senaste anställningen direkt är kopplad till ett nytt tävlingssystem?

 2. Agnar skriver:

  Inlägget ger sken av att handla om att tennisförbundet inte lyssnar på klubbarna. I själva verket springer Åke Primesites ärende och lobbar för att ett Växjöföretag fortsatt ska få ha affärer med tennisförbundet. Har du personligt intresse i Primesites affärer Åke?

  • Åke Magnusson skriver:

   Mig veterligt har Tennisförbundet inte lyssnat på klubbarna i den aktuella frågan, vilket jag tycker är beklagligt.
   Nej, jag har inte minsta personlig inblandning i Primesites affärer. Däremot tycker jag att de gör ett bra jobb för svensk tennis. Denna typ av insinuationer är av lågvattenmärke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: