Massvis av minnesvärt

Växjötennisens vänner är utan tvekan en succé. När det var dags för den fjärde träffen, denna gång på temat ”IK Skytten, en sannsaga inom Växjöidrotten”, var Harry Olsson-rummet i det närmaste fullsatt, bortemot 50 personer.

KlubbrumBilden här t v är troligen från 1953 och möte i klubblokalen på Tegnérgatan 7. Alldeles speciellt intressant är, att alla som syns i högerdelen av fotot fanns på plats i Harry Olsson-rummet, dock inte i vit skjorta och slips. Fr v ser vi Jan Rejler 14, Karl Lindblad 12, ”Kåcke” Jonsson 12, Kurt Magnusson 11, Lennart Löfgren 10 och Björn Nilsson 12. Bertil Dalgren 15 nere t v har lämnat jordelivet.

Extra glädjande var, att två av dem, som var med under startåren – förutom förste ordföranden Jan Rejler – men som lämnat Växjö för länge sedan, dök upp på träffen och förgyllde stämningen. Håkan Björklund hade gjort sig omaket att ta bilen från nuvarande bostadsorten Varberg. ”Kicki” Marvig hade betydligt kortare resväg från Värnamo.

Två starkt idrottsintresserade politikerprofiler verkar uppskatta Växjötennisens Vänner. Carl-Olof Bengtsson och Åke Eriksson håller glädjande nog på att bli stammisar på våra träffar.

Vidare fanns gamla lirare som Lennart ”Big Slim” Löfgren och ”Uffe” Karlsson på plats. ”Peppe° Jonsson, som efterhand specialiserade sig på större bollar, fanns i auditoriet. Anders Fransson, som slog sina första forehands i Skytten på tidigt 70-tal för att sedan bli. en viktig länk i en osannolik juniorkull i VTS,  avslutade träffen med ett känslosamt tacktal.

Dessförinnan hade jag, Jan, ”Kåcke” och Kurt powerpointpresenterat drygt 20 års mer eller mindre osannolika skeenden i fyra olika idrotter, som efter hand blev en – tennis. En gemensam nämnare var att upphovet till allt var ungdomlig kreativitet och total oräddhet. Medverkan eller påverkan från föräldrar fanns inte på kartan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: