Lika lyckat som rafflande

prisutdEn prisutdelningsbild med äkta leende även från förlorarna hör inte till vanligheterna. Bianca Boström Lugi och Elin Hellberg Svedala t v på bilden hade ett leende på läpparna hela helgen i Strandbjörkshallen, även i nederlaget bittra stund. Prydliga representanter för svensk juniortennis!

Det här inlägget handlar dock i första hand om tjejerna t h och om Lag-RM. Växjöparet ”Steffie” Thour och Sandra Nilsson skrällde nämligen och var ofina nog att finalbesegra de toppseedade skånskorna i en synnerligen rafflande avslutning på en mycket lyckad tävling.”Steffie” och Sandra var seedade till semi.

Avslutningsdagen underströk med all önskvärd tydlighet vilken lyckad tävlingsform den som tillämpas i Lag-RM är. Rafflet stod som spön i backen. I pojkklassen avgjordes t ex båda semifinalerna i matchtiebreak i förstasingeln.

”Steffie” och Sandra blev båda hjältinnor. Sandra stod rycken i semin mot Fair Play-systrarna Källmén, och ”Steffie” grejad avgörande vinst i finalen.

Dessförinnn hade Växjötjejerna vunnit den viktiga dubbeln i både semifınal och final. I finalen var det så rafflande som att Hellberg och Boström hade matchboll vid 9-8 i matchtiebreak. Snacka om laginsats och lagkänsla i individuell idrott!

Helhetsintrycket från tävlingen i Strandbjörkshallen är, att TennisSyd, som har varit lite vacklande, måtte fortsätta med Lag-RM för 15-18-åringar. Att de allra bästa lyser med sin frånvaro är av sekundär betydelse. Vi i VTS arrangerar gärna nästa år igen!
– – – – –
För  oss smålänningar kändes det förstås bra, att vi snuvade storebror Skåne på båda titlarna. Adam Svensson Kalmar och Johan Wennerholm Vetlanda blev nämligen mästare på pojksıdan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: