Apropå höjda medlemsavgifter

Bie Tannerfalk, eldsjäl i Moheda, tittade in på VTS-kansliet. Hennes ärende var, att om möjligt få VTS-hjälp med tränare till sommarens tennisskola. I mån av resurser hjälper vi i VTS gärna till med tränare ute i bygderna. Att göra en insats för Mats Wilanders moderklubb känns särskilt angeläget.

Själv levde jag i tron, att Moheda TK precis som många andra småklubbar hade somnat in. Dessbättre tog Bie mig ur den villfarelsen.
-Vi fyller 50 i år, men har lämnat Svenska Tennisförbundet eftersom vi inte har någon utåtriktad tävlingsverksamhet.

Jag började fundera… Det finns säkerligen många fler ställen i vårt avlånga land, där det spelas tennis utan att klubben är organiserad .i förbundet. I Växjö har vi t ex sovstadsklubbrna Hovshaga och Sandsbro, båda med två grusbanor, som precis som Moheda var med i förbundsgemenskapen på den svenska tennisens storhetstid men som nu har lämnat,

I Moheda, Hovshaga och Sandsbro bedrivs organiserad juniorverksamhet, låt vara begränsad till sommartid. För mig känns det fel, att det fsktiskt sker utnför den organiserde svenk idrottsrörelsen.

På ansvarigt förbundshåll bekymrar man sig med rätta över, att medlemsantalet i förbundet är lågt i relation till det faktiska antalet svenskar som spelar tennis. Omständigheten är förstås negativ, bl a då det gäller bidragstilldelnıng.

Den tillfälligt nedlagda stridsfrågan om höjda avgifter skulle sannolikt vid genomförande få motsatt effekt, d v s ett medlemstapp. Däremot skulle ett attraktivt medlemsskap för klubbar som Moheda medföra ett rejält medlemstillflöde och därmed mer rättvisande siffror.

Alltså, en speciell och låg medlemsavgift för klubbar, som inte vill eller kan dra nytta av det traditionella medlemsskapet är angelägen. För att få med dessa klubbar måste förstås medlemsskapet innehålla en och annan morot, en uppgift för klubbutvecklingsavdelningen i förbundet. För det finns väl en sådan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: