Glädjeförhoppning som delvis kom av sig

Man började sikta in sig på en klang- och jubelhelg för den hårt prövade svenska herreliten. Elias Ymer avancerade till semi i den vassa challengern i Aix en Provence och unge Car Söderlund gick till fınal ı futuren ı Karlskrona.

Den 19-årige SALK-aren har visserligen en tıtel från en future i Norge i höstas, men stod den här gången rycken i konkurrens med bl a sina vid det här laget betydligt mer futuregarvade och äldre landsmän. Han finalvann t ex över japanen Kaichi Uchida, ssom gjort livet surt för fjolårsvinnaren Fred Simonsson i semin.

Elias Ymers kvartsfinalvinst mot Lukas Rosol gladde stort. Den garvade tjecken var toppsedad i Aix och är rankad på rätt sida 100-stecket. Man kan komma ihåg, att det var mot just Rosel, som svensken förlorade i första rundan på Roland Garros i fjol efter sitt framgångsrika kval.

Semifinalopponent var en annan ärrad gruskämpe, argentinaren Carlos Berlocq, ofta sedd gäst i Båstad. Sydamerikanen har förvisso passerat zenit i sin karriär, en bra finalchans för Ymer kan tyckas. Dessvärre blev det platt fall i skiljeset för svensken.

Försusten i sıg behöver inte nödvändigtvis vara särskilt oroande. Man blır emellertid allvarligt bekymrad, då man läser texten från matchen i Swetennis. Enligt videobilder har, har Ymer presterat en generaltankning. Visst, tennis är en soprt med många knepiga psykologiska sidor. Men hur man kan bete sig så här, när man gör årets bästa bävling och har en jättechans att gå till final är ett fall för avanceerade hjärnskrynklare.
_ _ _ _ _
Årets andra svenska future på grus, som startade i Båstad idag, har dessbättre ett anständigt kval, d v s frıtt från sk byes. Intressant kvalfinal i morgon: Robin Thour mot Felix Mörck!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: