Ja eller Nej, tack

Så här skrev Svenska Tennisförbundet på tennis.se efter årsmötet för en knapp månad sedan. Kursiveringen är min egen.

Vi kommer i framtiden att samla alla administrativa verktyg i samma system och databas på Tennis.se, kontrollerat av Svenska Tennisförbundet: ett tävlingsprogram för samtliga sanktionerade tävlingar, ett gemensamt anmälningssystem, tävlingskalender, ”fact-sheet”, seriespel och ett framtida nytt rankingsystem.

Den kursiverade passusen kan knappast tolkas på annat sätt än, att det kommer att bli tvingande för landets tävlingsarrangörer att använda det holländska Tournament Planner fr o m 2017. Vi, som gillar TenTour har enligt skrivningen inget val. Vi måste byta till Tournament Planner, vare sig vi vill eller inte.

Den senaste tiden har ett och annat rykte tytt på att man från ansvarigt förbundshåll visat visst vankelmod. Det har surrats om, att det visst kommer att vara möjligt att använda alternativa system. Om det skulle vara bara temporärt i inväntan på att det nya systemet har kommit på plats, eller om t ex TenTour skulle kunna leva vidare vid sidan om och i konkurrens med Tournament Player förmäler inte surret.

För alla tävlingsarrangerande klubbar och naturligtvis inte minst för PrimeSite AB, som driver Tentour œch TenTour Onlıne, skulle det vara befriande att få ett klar besked. Ja eller Nej på frågan ”Kan alternatıva system för tävlingsadministration användas från 2017 och framöver?”. Sverige tävlingsarrangörer väntar på och har rätt att få ett sådant besked.

Annonser

One Response to Ja eller Nej, tack

  1. ola h skriver:

    Kostnad för pgm? Ingår det i sanktionsavgiften? Hur har d varit med Tentour?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: