Hopp om framtiden

I sitt senaste månadsbrev höjer sportchefen i Svenska Tennisförbundet, Johan Sjögren, rösten ordentligt, då det gäller svenska spelares dåliga uppträdande på banan. Johan syftar väl i första hand på elitspelare och toppjuniorer. Han har säkert rätt i sina beska funderingar.

En liten motvikt från gräsrotsnivå kan vara på sin plats. VTS arrangerade i helgen zontävling i Next Generation Cup, det som en gång i tiden hette Kalle Anka Cup och var ett flaggskepp i svensk juniortennis. Växjözonen, som omfattar sydöstra hörnet av Tennis Syd, är liksom övriga zontävlingar tyvärr en tämligen urvattnad historia på grund av alla wild cards direkt till regionsfinalen.

Nåväl, om man kastar en blick på uppträdandet på plan, finns glädjande nog ingenting att ha negativa synpunkter på. Allt fungerade gnisselfritt. Diskussioner om tveksamma bollar lyste med sin frånvaro liksom självdestruktiva kommentarer. Kort sagt, allt flöt på gnisselfritt.

Den aktuella spelarkategorin är förvisso tämligen ”ofördärvad” och i deflesta fall en bra bit från nationell topp och därmed utanför Johans ansvarsområde. Dock kan man ändå spåra visst hopp om framtiden!
– – – – –
Resultatmässigt var Karlskrona framgångsrikast med tre vinnare. Grattis KTK och Daniel Brodén, som fanns på plats i Strandbjörket från början till slut. VTS grejade två vinster genom tjejerna Annie Heinonen och Alva Jönsson, medan den sjätte klassegern gick till Kalmar.
– – – – –
Ett dystert konstaterande är att bara två klubbar utöver VTS, Karlskrona och Kalmar fanns representerade. Fyra spelare från Ronneby och en från Ready Play var allt. Upptagningsområdet är Blekinge, Kronobergs län och södra Kalmar län.

 

 

 

Annonser

One Response to Hopp om framtiden

  1. Mats N skriver:

    KAC (idag NGC) klubb- och distrikt/zon, DM (RM) inne & ute, serie inne & ute. Dessa 6 tävlingar utgjorde för inte så länge sen basen i många tennisjuniorers tennisfostran. Vad har egentligen ändrat sig så till den mildra grad att en väsentlig andel spelare dissar samtliga dessa evenemang?
    Och varför styr inte fler klubbar sina juniorers tävlande tydligare?
    Statistiken i antalet spelare i NGC kan inte vara munter läsning?
    Så hårddraget finns bara två klubbar i Kronoberg med tillräckligt vass verksamhet för att skicka en junior till det som en gång var Svensk Tennis flaggskepp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: