It´s a long way

It´s a long way to Tipperary…

På onsdagen hade luttrade svenska tennisentusiaster anledning att travestera den irländska music hall-sången och konstatera att it´s a long way to top 100. Påminnelsen var blytung.

För ett år sedan såg det  mycket lovande ut. Både Elias Ymer och Christian Lindell grejade kvalet tıll Franska Mästerskapet. Blågult kunde förhoppningsfullt vädra morgonluft och glädja sig åt något numera så ovanligt som två svenskar i huvudtävlingen.

Årets kval började förväntansfullt för både Elias och Christian. Speciellt den nederlagstippade svenskbrassens öppningsvinst mot argentinaren Olivo var stark och ingav förhoppningar. Elias´ lottning bedömdes av initierade som relativt gynnsam. Vägen till huvudtävlingen kändes som fullt överkomlig.

Dessvärre kom alla förhoppningar på skam i den andra omgången. Båda svenskarna fick respass. Att habile moldaviern Albot, runt 130 på rankingen, skulle bli för svår för Lindell var inte oväntat.

Däremot måste Ymers förlust mot italienaren Donati, långt på fel sida om 200 på rankingen, ses som en rejäl skuffelse. Det tunga nederlaget sätter dessutom sina spår i rankingen. För en vecka sedan hade svensken snudd på topp 100. Nu blir det poängtapp efter Paris och en hel del poäng ska försvaras den närmaste tiden.

Som om det inte skulle var nog med de svenska bakslagen på herrsidan, blev det sorti direkt för Rebecca Peterson i damkvalet. Även Rebecca bar stora förväntningar på sina axlar.

När Eurosport drar igång sändningarna från Roland Garros blir Johanna Larsson ensam svensk spelare i huvudtävlingen. Förutom en förhoppningsvis lyckad tävling för Helsingborgskan har vi ju Game Set Mats att se fram emot.

Motgångar är som bekant till för att övervinnas. Det tar numera lång till och kräver mycken möda för att nå topp 100, ett faktum som Elias Ymer och Rebecca Peterson säkert är fullt medvetna om. Ha tålamod, svenska tennisvänner!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: