Norge – i tennis också

Det har varit Tennis Europe-tävling för 14-åringar i Falköping. Hela svenska pojkeliten, däribland VTS-aren Adam Heinonen, var på plats, medan en och annan av de bästa tjejerna saknades. Singelvinnare – två norska spelare!

Norge, som genom alla år har varit lillebror då det gäller tennis i Skandinavien, är tveklöst på gång. Vårt grannland i väster har börjat sticka ut inte bara bland 14-åringarna.

Jag lyssnade på en intervju, som Jonas Arnesen gjorde med norske DC-kaptenen Anders Håseth i samband med SALK Open i vintras. Håseth, som under sin aktiva karriär ofta besökte Växjö och Calle Hageskog, uttryckte stora framtidsförhoppningar på i första hand Casper Ruud, son till Norges bäste spelare genom tiderna, Christian Ruud. Den 18-årige gutten har startat året framgångsrikt och ligger just nu strax över 600 på ATP-rankingen.

En annan av Calles norska vänner, den kloke och erfarne Ole Conrad Reier, hade mycket att glädja sig åt i Falköping. Hans adept i Moss TK, Ine Maren Pedersen, triumferade bland flickorna i en helnorsk final. Den norska dominansen i klassen var förkrossande. Tre av fyra semıfınalister var norskor. Vinnaren Ine representerar för övrigt Ready Play TC, då hon tävlar i Sverige.

Norge stack ut även i damernas andra ITF-tävling i Båstad. Melanie Stokke slog bl a Cornelia Lister och Jacqueline Cabaj Awad innan det blev finalförlust mot förra världsspelaren Patty Schnyder.

Det är förstås stimulerande för svensk tennis, att ha tuff konkurrens på så nära håll som i Norge. Men låt oss hoppas, att det inte går så långt som i skidspåren vintertid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: