För mycket av det goda?

Är utomhussäsongens inledning alltför tävlingsintensiv i Småland och och det närmaste grannområdet? Frågan känns berättigad efter årets Strandbjörksspelen, juniorklasserna..

Tävlingskalendern för det aktuella området är späckad i maj och inledningen av juni. Från utestarten och fram till sommarlovets början finns tävlingar i Värnamo, Norrahammar, Next Generation Cup, Smålandsstenar, Karlskrona, Växjö och Regionsfinalen i Next Generation Cup i Jönköping.

Traditionens makt är stor, då det gäller tävlingars förläggning ı tid. Tävlingsarrangörer är sällan beredda, att ändra på det som gällt i decennier. Vıdare är de nämnda orterna – Karlskrona undantagen – mindre attraktiva tävlingsmål under semestertid.

Åtminstone hos oss i Växjö märks negativa effekter i deltagarantalet, som kan ha samband med det rikhaltiga utbudet. Vi har dragplåstret att Strandbjörksspelen ingår i Wilson Junior Tour, men likväl är deltagarsiffrorna svagt vikande jämfört med åren innan.
– – – – –
Grattis, alla VTS-juniorer, som var framgångsrika i Strandbjörksspelen. Fem klassxvinster aoch ett antal andraplatser är inte fy skam.

Annonser

One Response to För mycket av det goda?

  1. Henrik Wallensten skriver:

    Allt ska hända under våren.. Skolavslutningar, examensarbete, seriespel, träningsläger samt späckat med tävlingar. Dessutom ska barnens föräldrar ta hand om trädgård, hus och hem under en intensiv vår/försommar.

    Vore det inte en god idé att helt flytta vårens seriespel till sensommaren istället? Att serierna ute sparkar igång början/mitten augusti istället. Banorna är dessutom som bäst där på sensommaren. Det hade nog genererat en del extra deltagare till tävlingarna på vårkanten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: