Lite bättre spridning

Regionsfinalen i Next Generation Cup utgör en intressant kartläggning av var de bästa yngre juniorerna i Region Syd återfinns geografiskt. Om man ser bara till vinnarna, är den skånska dominansen, som var förkrossande för några år sedan, inte längre lika kompakt.

För två år sedan var fem av de sex klassvinnarna skåningar. I fjol reducerades gruppen till fyra och i år stannade skånevinnarna vid hälften.

I den ickeskånska vinnargruppen är spridningen inom resten av regionen intressant. En bleking, en hallänning och en smålänning går vidare till Båstad, vilket naturligtvis är bra för balansen inom regionen. Dock måste, inte utan oro, konstateras att det stora Småland inte höjer sig över smålandskapen Blekinge och Halland.

Om man backar i lottningsträden och tittar på förlorande finalister, är det jämnt skägg, tre skåningar och tre från övriga regionen, Sakta men säkert vinner alltså Småland, Blekinge och Halland terräng i. konkurrensen med storebror i söder.

Breddmässigt är det dock inget snack om saken. Nio av tolv förlorande semifinalister hör hemma söder om Snapphanebygden.

Ingen VTS-are var dessvärre framme och slogs om platserna till Sverigefinalen i Båstad. Bäst var Emma Jeppsson och Alva Jönsson, som gick till kvartsfinal. Men som smålänning lyfter man förstås på hatten för Vetlanda TK och 11-årsvinnaren Linus Olausson.
– – – – –
En hel värld, inte bara den som sysslar med idrott, har ägnat Mohammad Alis bortgång stor uppmärksamhet. DN avsatte t ex hela åtta sidor till minne av den enligt mångas mening störste idrottsmannen genom alla tider.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: