Dubbelt dystert

Tennissverige har med stora förväntningar sett fram emot Mikael Ymers återkomst på tävlingsarenorna. Idag levererade dessvärre den ständigt uppdaterade Jonas Arnesen ett riktigt dystert besked på sin blogg Challenge.

Tävlingscomeback är inte aktuell förrän i september. Senast Mikael sågs på tävlingsbanan var i november i fjol. Skadeuppehållet – om inte ytterligare problem tillstöter – blir alltså bortemot ett helt år. Dråpslag är ett inte överdrivet starkt ord i sammanhanget.

Mest trist är det förstås för Mikael själv och hans närmaste omgivning. Men hela tennissverige är att beklaga. Skarasonen hade ju varit ett spännande namn i de förestående begivenheterna i Båstad, den nya challengern och Swedish Open. Wild cards hade sannolikt varit vikta för västgöten, om han vart spelbar.
– – – – –
Torsdagen den 9 juni var för övrigt en dag, som familjen Ymer nog helst vill glömma så fort som möjligt. Storebror Elias, titelförsvarare i challengern i italienska Caltanissetta, föll redan i andra omgången mot hemmaspelaren Alessandro Giannessi.

Annonser

2 Responses to Dubbelt dystert

  1. Ola H skriver:

    Då blir det verkligen en omstart och nystart för Mikael Ymer i höst. Tyvärr finns det ju även exempel på spelare som med liknande skador tidigt i karriären aldrig infriar de förväntningar som fanns på dem som juniorer. Att ge bort ett år i det här skedet av karriären är tufft och skulle skadeeländet fortsätta – ja då kanske en av Svensk Tennis största talanger just nu aldrig når de toppar som många trott och hoppats på. Inte minst han själv!

    Man skall inte måla fan på väggen och han är ung. Men illavarslande om det börjar trassla redan nu? Tidigare skadade svenskar som tex Vinciguerra, Norman, Pim-Pim och Enqvist hade väl egentligen inga allvarlga skadeproblem som juniorer eller innan de nått 20 år och drygt det?

    Vad gäller Elias Ymer är det inga konstigheter. Challengertouren är stentuff med 200 spelare som är ungefär lika bra rankade strax bakom topp 100. Det måste få ta tid.

  2. Rune skriver:

    Egentligen är det väl ingen större fara på taket om Mikael Ymer blir borta från tävlingstennisen uppemot ett år. Han kan träna på fysiken, han behöver träna på fysiken om han ska växa in i seniortennisen på ATP-nivå. Det är svårt att bygga upp fysiken samtidigt som han tävingsspelar vecka ut vecka in. Nej, så ett år för att bygga fysik och läka eventuella skador är en bra investering för framtiden, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: