”Äpplet” tar till orda

På 80-talet var mångsektionsföreningen Spårvägen – då Stockholms Spårvägars GoIF – en elitklubb i tennis. VTS tampades t ex med ”Spåret” i Elitserien. Vi mötte Birger Andersson, ”Roffe” Norberg och Terje Larsen i SL-hallen på Stockholms Söder och i den minnesvärda matchen i Teleborgshallen, då Mats Wilander tog emot bragdguldet.

Varför detta minnesspår? Jo, jag läste en insändare i dagens DN med rubriken ”Slå inte undan benen för svensk bordtennis”, undertecknad av Mikael ”Äpplet” Appelgren. Ämnet var, att Spårvägens bordtennis är på väg att tvingas bort från hallen utan att ha blivit anvisade någon annan lokal.

Meningen är, att Spårvägsmuséet skall flyttas till hallen, med påföljd, att 600 bordtennisjuniorer och ett stort antal bordtennisspelande pensionärer samt andra inomhusidrottare riskerar att bli hemlösa. Hallen, som numera är landstingsägd, har ungefär 300 000 besök per år. Spårvägens BTK med storheter som Jan-Ove Waldner och ”Äpplet” är landets ledande bordtennisklubb.

Imponerande i sammanhanget är, att en legendar som ”Äpplet” känner så starkt för sin sport och sin klubb. Insändaren är välformulerad med tunga och breda argument. Våra största idrottsmän är ofta stora även utanför tävlingsbanan,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: