Adam får vänta ett tag till

Årets Båstadtennis har inte varit någon höjdare sett med VTS-ögon. Det klara ljuset i den mediokra helheten är Adam Heinonen, som idag spelade semifinal i den gigantiska pojkar 14-klassen.

Opponent om den ena finalplatsen var Sebastian Abboud TSK Malmen, en spelare som knappast tillhör VTS-arens önskemotståndare. Efter flera förluster lyckades Adam vinna senast i Tennis Europe-tävlingen i Falköping i våras. Men på Drivan var det åter Stockholmaren, som drog det längsta strået.

VTS-aren gav sig dock inte utan strid. Adam kom igen efter att ha tappat det första setet. Den intensiva kampen gick till tiebreak i avgörande set, ett tiebreak som Sebastian vann klart.

Adam har ännu inte vunnit någon av de stora nationella tävlingarna men det är inget, som brådskar. VTS-aren är alltid med bland de sista i de stora sammanhangen, ett tecken som lovar gott.

VTS-aren besitter ett spel med hög utvecklingspotential och slipad teknik, vilket är det väsentliga. Enhandsbackhanden t ex väcker garvade tennishabitueers oreserverade beundran.

Att vara bäst som 14-åring är ingen nackdel men långtifrån nödvändigt. Det tar lång tid, att nå sin topp i dagens tennis. Medelåldern på ATP-listans topp 100 ligger uppemot 25. I det perspektivet är en eller annan titel som 14- eller 16-åring inte särskilt väsentlig.
– – – – –
Max Eriksson är ytterligare ett VTS-glädjeämne i slutfasen av årets Båstadtennis. Den unge Växjöspelaren har vunnit tre matcher i 12-årspojkarnas A-klass och är framme i åttondel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: