Kajsa gladde

Regnväder gäckar arrangörerna såväl i Wimbledon som i Helsingborg. Johanna Larssons långa väntan slutade med förlust mot ryskan Ekaterina Makarova. Svenskan vet därmed fortfarande inte hur det känns att vinna på gräset i London.

Mycket väntan, men med positiv utgång, har det också varit för Kajsa Rinaldo-Persson på Johannas hemmaplan i helsingborgska Pålsjö. VTS-tjejen är framme i kvartsfinal i 25 00-dollarsturneringen efter att tvingats till långa avbrott i båda sina matcher hittillls i huvudtävlingen.

I andra omgången klarade Kajsa av femteseedade norskan Ulrikke Eikeri efter att matchen brutits vid 1-1 i tiebreak i andra set. I detta vanskliga läge hade Växjötjejen bäst kontroll över nerverna.

Kajsa, som har tävlat sparsamt på sistone, är nu framme i kvartsfinal i Pålsjö Ladies, hennes största framgång hittills på denna nivå. Toppseedade Susanne Celic, som vann förra veckans tävling av samma kaliber i Ystad, och Kajsa är kvarvarande svenskor i tävlingen.

Läs mer på tennis.se.
.

Annonser

2 Responses to Kajsa gladde

 1. Mats N skriver:

  Hennes första QF på denna nivån? Hoppas vi kan hoppas på mer!? Samtidigt pågår det som en gång var svensk tennis flaggskepp i Båstad, Kalle Anka Cup. Ursäkta… Next generation cup. Finaler i morgon? Turneringen har visserligen en egen hemsida men är det inte lite konstigt att vi inte sett en enda artikel om spelet i riksfinalen på tennis.se där nyheterna också per automatik sprids till merparten av tennisklubbarna? Jag menar, sedan ett år tillbaka har förbundet en informationsansvarig på heltid…

  Även från de ITF-turneringar som genomförts hade jag hoppats på lite mer information, intervjuer etc.

  • Rune skriver:

   Det är väl helt i linje med Riksidrottsförbundets, RF.s rekommendationer att tona ner Ungdomsidrotten på tävlingsnivå , och då även tidigare s.k flaggskepp inom tennisen som KAC, Next Generation cup. Och istället fokusera på nuvarande ITF tävlingar som pågår i Båstad/Pålsjö/ Helsingborg.

   På hemsidor på klubbnivå är väl annars ett utmärkt sätt att informera om resultat/reportage från exempelvis Next Generation cup och andra juniortävlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: