Kajsa eller Caijsa spelar ingen roll

HennemanKajsa med olika stavningar är ett gångbart namn i framtidsperspektivet för svensk damtennis. Vi har ju en i VTS. Men det finns fler.

I skuggan av det, som utspelas just nu i Wimbledon och i svenska 25 000-dollarstävlingar, har en 15-årig med den lite mer sofistikerade stavningen Caijsa från Göteborg stått för en segersvit, som med all sannolikhet saknar motstycke inom svensk juniortennis. Eller, vad sägs om det här?

Caijsa Hennemann från Ullevi TK har under sommarlovets inledningsveckor vunnit 16- och 18-årsklasserna i Båstadtennis, damklassen i Båstads sommartour och idag 15-årsklassen i Next Generation Cup, det som tidigare var Kalle Anka Cup. Den smått osannolika segerraden omfattar alltså hela spektret från 15-års nivå till nationell seniorelit.

Att som 15-åring vinna sin egen klass ett år ung är bara det en jätteprestation. Avslutningen i Next Generation Cup var väl den enklaste uppgiften på papperet. 6-0, 6-0 i finalen efter det minsta sagt tuffa programmet vittnar om kvalité i mer än ett avseende.

Som om detta späckade tävlingsprogram inte skulle vara nog, har Göteborgstjejen mitt i allt Båstadspel hunnit med en avstickare till en internationell tävling i Danmark, där det dock inte blev klassvinst. Vad månne bliva av en tjej, som står för en segersvit av detta slag vid 15 års ålder?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: