Inte bara språngbräda

Tävlingar på challengernivå är förstås i första hand en språngbräda från den oglamorösa futurebakgården till ATP-touren. Men det är inte hela sanningen. Challengers kan också vara ett sätt att förlänga en framgångsrik karriär.

Då Båstad Challenger inledde huvudtävlingen på måndagen, var först en 36-åring (!) och därefter en ännu inte 19 år fyllda yngling huvudrollsinnehavare på bana 2 utanför grindarna till Stadion. Båda levererade – på olika sätt – tennisunderhållning av hög klass.

Spanjoren Albert Montanes har – i skymundan av landsmän som t ex Nadal, Moya, Fererro och Ferrer – 6 ATP-titlar på meritlistan och har varit så högt som 22:a på ATP-rankingen. Argentinaren Velotti vållade knappast den gediget spelande spanjoren några bekymmer.

Efter den erfarne Montanes tog ryska storlöftet Andrey Rublev bana 2 i besittning. Den finlemmade ryssen har många verktyg i lådan men väljer inte alltid rätt – ännu.

Vänsterhänte indiern Gunneswaran, han som slog ut Fred Simonsson i kvalfinal, gav dock den talangfulle ryssen en kamp in på mållinjen. Efter att ha varit ordentligt pressad hela den mycket sevärda matchen lyckades Rublev följdriktigt avgöra gstkramningen i tiebreak i skiljeset.

Rublev drog dock ner sitt betyg genom att klaga på banan och vid flera tillfällen omotiverat gnälla över ljudnivån på den långt ifrån fullsatta läktaren. Det kändes som ett onödigt vingslag från Lennart Bergelins dagar.

Annonser

One Response to Inte bara språngbräda

  1. Janne skriver:

    Dokumentär om Björn Borg nu på SVT i 3 delar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: