Grattis, Båstad!

Vilken match! Damfinalen i Wimbledon var det bästa jag har sett på spinnsidan någonsin. Det handlade om idrott av yppersta världsklass.

Serena Williams uppträdde på ett helt annat sätt än i de tre senaste Grand Slam-tävlingarna, där hon gjort ett vemodigt och ofta ängsligt intryck. Nu gnistrade självförtroendet, och när så är fallet är hon också damtennisens odiskutabla världsetta.

Finalopponenten Angelıque Kerber bidrog i allra högsta grad till, att epilogen blev högklassig och länge och väl oviss. Tyskan har bra bett i grundslagen från båda sidor och ett lysande fotarbete. Akilleshälen mot en motståndare som Williams är serven.

Kerber – just nu fyra på WTA-rankingen – kommer till Ericsson Open i Båstad om en dryg vecka. För två år sedan förgyllde Serena Williams damveckan i Båstad. Arrangörer och publik är att gratulera. När får vi se en motsvarighet på herrsidan i Swedish Open?

Med segern – den sjunde i ordningen i Wimbledon – tangerade Williams Steffi Grafs rekordnotering på 22 GrandSlam-titlar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: