”Heja Isak, kom igen”

Många mindre namnkunniga spelare på ATP-listans topp 100 håller en hög spelstyrkenivå. Detta faktum bör man ha klart för sig vid betraktande av startfältet i årets Swedish Open. Men det finns också orsaker, varför de inte räcker till mot de allra bästa.

Ett strålande exempel var öppningsdagens huvudmatch mellan svenska wild cardet Isak Arvidsson och slovenen som blev engelsman i fjol, Aljaz Bedene. De inte särskilt många, som hade sökt sig till centercourten, bjöds länge och väl på läckert och överlägset spel från Bedene. Likväl höll andra set på att förvandlas till en mardröm för engelsmannen.

Bedene exponerade här en svaghet, som sällan förekommer bland de största men som inte alls är ovanlıg i alla andra sammanhang. Svårigheten att knyta till säcken gäckar även topp 100-spelare.

Bedene hade betryggande 5-1-ledning i andra set, då Arvidsson plötsligt började ransonera sina misstag. Samtidigt tappade Bedene rytmen och började stressa. Dubbelbreaket hämtades in efter starkt spel av Isak och setet gick till tiebreak.

Även här hade Bedene greppet genom ett tidigt minibreak, som även det hämtades  in av svensken. En felstuds på baslinjen vid ställningen 5-6 blev Isaks bittra öde.

Ett trevligt inslag i den underhållande matchen var hejaklacken, som skanderade ”Heja Isak, kom igen” hela vägen in till det snöpliga slutet. Svensken tackade för wild cardet på bästa sätt och har all anledning att bära med sig det glada hejaropet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: