Super tuesday med förhinder

”Super tuesday” var rubriken i Swedish Opens dagsprogram. Anspelningen var förstås att i fyra av de fem matcher, som var uppsatta på centercourten i Båstad, var svenskar inblandade.

Resultatmässigt blev det dock inte så mycket ”super” ur blågul synvinkel. Den enda vinsten kom, där den var säkrad, kompisuppgörelsen mellan wild carden Carl Söderlund och Fred Simonsson.

Övriga tre svenskar, Elias Ymer, Christian Lindell och Isak Arvidsson (igår) har gjort sitt i årets Swedish Open redan i inledningsrundan. Lindell gladde i kvalet men kom till korta mot bollbegåvade portugisen Gastau Elias. Efter att ha blivit helt utspelad i första set och svårt underläge i det andra jobbade svensken bra, kom in i matchen och fick till lite spänning innan den allroundkunnige portugisen avgjorde.

Att Elias Ymer inte förmådde oroa garvade spanjoren Albert Montanes var en besvikelse. Visst är spanjoren – 36 år på nacken – med en framgångsrik karriär bakom sig fortfarande en kompetent spelare. Men nog trodde och hoppades man, att Elias skulle ge honom en rejäl fight med möjligheter till avancemang. Så blev dessvärre inte fallet..

Elias har i intervjuer framhållit, att han gillar att spela i Sverige. Insatserna i förra veckans Challenger, framför allt, och den idag bär inte syn för sägen. Är trycket, förväntningarna och uppmärksamheten på honom för stort? Är självförtroendet tilltufsat?

Carl Söderlunds Båstadsommar är däremot rena lyckoruset. Den sensationella framgången i challengern förra veckan följdes nu upp av avancemang till andra omgången i Swedish Open. Men det satt hårt åt. Opponenten Fred Simonsson tvingade fram ett tiebreakavgörande i tredje set.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: