Godis på bana 1

Spanska mästerskapet – fem av sex spelare i onsdagens tre första matcher var spanjorer – på Båstads centercourt rönte inte något jätteintresse. Det gapade mycket rött (färgen på läktarsolarna) för att vara en onsdag i Swedish Open.

Däremot bör det svenska dubbelparet Isak Arvidsson/Fred Sımonsson ha inspirerats extra av den inramning, som mötte dem på bana 1 på seneftermiddagen. Det var i det närmaste fullspikat runt den intima arenan, då de på sistone framgångsrika svenskarna begick debut i ATP-sammanhang.

Svenskarna tackade för uppmärksamheten på bästa sätt. De visade, att framgångarna i de svenska challengertävlingarna inte är en tillfällighet. Stödet från publiken bar fram dem till avancemang.

Motståndet var visserligen inte överdrivet imponerande, men en av opponenterna, spanjoren Roberto Carballes Baena, är en högst kompetent singelspelare. Han hade några timmar tidigare varit ınblandad i dagens bästa singelmatch på centern. Han pressade seedade landsmannen Albert Ramos Vinolas rejält i första set. men dubbel är ju i många avseenden ett helt annorlunda spel…

Arvidsson/Sımonsson spelar glädjande nog ”riktig” dubbel. De hänfaller inte till det trista crosspelandet från baslinjen, som har blivit allt vanligare. Svenskarna söker sig till nät och gör det mycket bra. Simonssons breda slagrepetoar kommer väl till sin rätt, då det handlar om dubbel.

Annonser

One Response to Godis på bana 1

  1. Anders Östnäs skriver:

    Tråkigt med dagens förlust. Framför allt var det Isak som sviktade i avgörande ögonblick. Trots detta – paret har en framtid i dubbel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: