Brown stal showen

Storfavoriten David Ferrer tvingades slita ont på Båstads centercourt för att ta sig till semifinal i Swedish Open. Spanjoren var riktigt illa ute i båda sina inledningsmatcher.

Franske kvalaren Calvin Hemery agerade helt respektlöst mot den spanske terriern igår och idag var det samma visa mot tysken Dustin Brown. Ovissa tresetssavgöranden slutade i Ferrers favör.

Kvarten mot Brown, tävlingens höjdpunkt hittills, bevittnades av veckans största uppslutning på läktarna så här långt. Den stora publiken bjöds på tennis av mycket högt underhållningsvärde, huvudsakligen regısserat av den osedvanligt bollbegåvade tysken.

Jag har länge haft uppfattningen att den excentriske Brown är mer clown än seriös tennisspelare. Det omdömet har jag stor anledning att omvärdera efter dagens match. Tysken drar uppmärksamheten till sig inte bara genom de långa rastaflätorna. Som han spelade idag, är han en tennisspelare av mycket hög klass.

Få spelare har sådant klipp i grundlagen som Brown. Stoppbollarna, som rev ner applådåskor, är stundtals magnıfika. Visserligen satte just en stoppboll, som fastnade i nätkanten, punkt för matchen, men utdelningen på läckerheterna var imponerande hög.

Slagarsenalen i övrigt har inga brister. Den gängliga kroppen förflyttas utan problem. Med den inställning, som tysken visade mot Ferrer idag, kan han slå sig in en bra bit på topp 100-listan. Tennisen behöver den sortens aktörer, vilket underströks med all önskvärd tydlighet denna fredagseftermiddag på Båstads centercourt.

Brown är inblandad i den semifinal i dubbel, som spelas som sista match i morgon. En och annan av dem som satt på läktaren idag lär nog dröja sig kvar…
_ _ _ _ _
Det svenska uttåget ur tävlingen fullbordades på torsdagskvällen, då dubbelparen Brunström/Siljeström föll i matctiebreak i en av kvartsfinalerna. Samma öde rönte Arvidsson/Simonsson tidigare på dagen, båda förlusterna i skymundan på bana 1.

Calle Söderlund var som väntat ett nummer för liten mot andraseedade portugisen Sousa. Den unge svenskens två Båstadveckor får ett löftesrikt eftermäle.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: