Söderlund lyfter

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 11.32.40Den färska ATP-rankingen, som publicerades idag, bekräftar de samlade svenskintrycken från Swedish Open och challengern veckan innan. Calle Söderlund är det stora utropstecknet.

Den unge SALK-arens belöning för två framgångsrika veckor i Båstad är ett lyft på inemot 200 platser på ATP-listan. Bland svenskar har han nu bara Elias Ymer och Christian Lindell framför sig, och det stämmer väl med intrycket man fått efter att ha sett samtliga svenskar i Båstad.

I övrigt ger den senaste listan inte anledning till några svenska glädjeyttringar. Elias Ymers 157:e plats är den lägsta sedan i juni i fjol. Christian Lindell var på rätt sida om 200 för ett år sedan. Idag parkerar han på plats 325. De övriga närmast bakom de tre bästa står och stampar.

Man skall naturligtvis vara försiktig med att dra snabba slutsatser av aktuell ranking och enstaka resultat. Om t ex Fred Simonsson vunnit matchtiebreaket mot Söderlund, hade snacket förmodligen tagit andra vägar.

Extra intressant och löftesrikt med Söderlund är, att för ett år sedan hade han ingen ranking alls. Han är bara 19 år och har förvaltat två wild cards på bästa sätt inom loppet av två veckor.

Annonser

One Response to Söderlund lyfter

  1. Mats N skriver:

    Intressant att han väljer collegespel. Hoppas han får chansen i några futures o challengers under skolåret så han kan behålla sin ranking o testa sig mot proffsen. Klokaste talangen vi haft på många år!

    Davis Cup-aktuell i september?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: