Bra wild card-val

Wild cardet Cornelia Lister 22 var nära att leverera årets kanske största skräll på damtouren. På centerourten i Båstad hade Fair Play-spelaren länge och väl ett bastant grepp om matchen mot självaste världstvåan Angelique Kerber.

På grund av Tennis Syds traditionella ledarmöte var jag på plats vid centercourten först vid den sensationella ställningen 5-2 i första set i svensk favör. I detta läge hade Kerber begärt medical time out på grund av en armskada.

När spelet väl kom igång märktes tydligt, att tyskan var hämmad. Förstaservarna mätte runt blygsamma 130 km/h och grundslagen saknade bett. Det var en skugga av världstvåan Kerber, som agerade på Båstads centercourt.

Det skall dock sägas, att Cornelia Lister agerade med auktoritet och framför allt respektlöst. Hon vågade ta initiativ på Kerbers halvmesiga servereturer, vilket var poänggivande och gav upphov till den talrika publikens bifall.

Lister var snubblande nära att ta ledningen med 5-4 i andra set. Här tog dock Kerbers rutin ut sin rätt, samtidigt som svenskan darrade en smula på manschetten. När världstvåan väl lyckats få med sig det andra setet, var det inget snack om saken i skiljeakten.

Lister tackade för sitt wild card på samma fina sätt, som Calle Söderlund gjorde på presentera sigherrsidan förra veckan. De wild card-ansvariga har visat ”känsla för feelingen”, och två unga svenskar har fått tillfälle att presentera ssig i de fina salongerna.

Annonser

One Response to Bra wild card-val

  1. Mats N skriver:

    Sen då?
    Vad händer nu? Man hoppas att såväl Lister som flera andra bakom den svenska topptrion som kan fokusera på WTA-spel hittar flytet i även andra turneringar.

    Nog borde tex Lister kunna ligga rankad runt 200 efter det hon visade mot Kerber, men sådan är inte tennislogiken. Vad behövs nu?

    I kvalet märktes dock skillanden enormt för de svenskar som deltog, de är inte på topp 200 nivå utan har mkt jobb framför sig på 10 000 USD nivån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: